Eightfold
flow-image

Fremtidssikr din organisation

Dette whitepaper er udgivet af Eightfold

Førende virksomheder ser deres arbejdsstyrker igennem kompetencebriller, der kan hjælpe med at tiltrække, opbygge og fastholde kritiske færdigheder for at give fleksibilitet og hurtighed. De seneste erfaringer har lært os værdien af at vide, hvilke færdigheder, der findes i en organisation, hvordan efterspørgslen på færdigheder hurtigt kan skifte med markedet, og værdien af at anvende eller udvikle eksisterende medarbejdere for at imødekomme de skiftende behov.Fokus på kompetenceudvikling bør integreres i designet af medarbejderprogrammer, der fremmer rekruttering, udvikling, mobilitet og belønninger. Arbejdsgiverne søger i bestræbelserne på at opnå en konkurrencemæssig fordel at øge praksis med at betale for færdigheder på tværs af deres programmer.Hvor begynder din rejse med betaling for færdigheder? Læs nu for at få mere at vide.

Download nu

box-icon-download

*krævede felter

Please agree to the conditions

Ved at anmode om denne ressource accepterer du vores brugsbetingelser. Alle data er beskyttet af vores Privacy Notice. Hvis du har yderligere spørgsmål bedes du sende en e-mail til dataprotection@headleymedia.com.

Relaterede kategorier HR-strategi, Ledelsesformer, Ændringsledelse, Forandringsledelse, Benchmarking, Konkurrencestrategi, Strategisk analyse, Strategiformulering, Teamledelse, Direktion, Ansættelsesstrategier, Præstationsstyring, Læring og talentudvikling, Medarbejderuddannelse, Talentudvikling, Udvikling af arbejdsstyrken, Medarbejdermotivation, Medarbejderpræstation, Uddannelseskursus, Lederskabsudvikling, Vidensdeling i virksomheden, Integration af nyansatte, Talentstyring